31 okt 2011

iPhone 4S omdöme

iPhone Kommentarer inaktiverade för iPhone 4S omdöme

Är iPhone 4S något att hetsa upp sig för? Svaret är tveklöst ja. Det är definitivt en av de bästa mobiltelefonerna som finns på marknaden i dag.

Nyheterna i iPhone 4S är främst den nya A5-processorn, den nya optiken och kamerasensorn på 8 Megapixlar från Sony, en ny antennkonstruktion och allas vår personliga assistent Siri. Men trots allt detta så känns den här modellen mest som en uppgradering, vilket även ”S” i produktnamnet indikerar. Det är inte nästa generations iPhone, men det är ett tydligt steg i evolutionen.

Kvaliteten slår, precis som iPhone 4, alla andra mobiltelefoner vi sett. Telefonen är gedigen, känns modern och exklusiv trots att designen nu är över ett år gammal. Retina-skärmen och kameran sopar banan med sina konkurrenter. iOS 5 är ett jättelyft från tidigare versioner av iOS och är enligt vårt tycke överlägset andra mobila operativsystem när det gäller användarvänlighet och enkelhet – men på bekostnad av funktioner och anpassningsbarhet. Vill du kunna byta teman och tweaka till din mobiltelefon så bör du därför kanske fundera på om en Android kanske trots allt är något för dig. Vill du ha en enkel och smidig användarupplevelse så ska du välja iPhone.

Har du aldrig haft en iPhone tidigare, eller har en iPhone 3GS i dag, så är iPhone 4S utan tvekan ett mycket bra köp – du kommer att slås av häpnad hur bra allt flyter på – oavsett om det är grafiktunga spel eller bara gäller att bläddra mellan mejl i dina inkorgar och skärmen slår garanterat allt annat du sett.

Är det då värt att köpa en iPhone 4S om du redan har en iPhone 4? Svaret här är snarare ett tveksamt nja. iPhone 4 är fortfarande en riktigt bra telefon som inte är långt efter iPhone 4S när det gäller prestanda, och iOS 5 ger iPhone 4 nytt liv. Men på vissa punkter är skillnaden stor – du bör därför ställa dig frågan hur mycket en bättre kamera och en engelsktalande assistent egentligen är värt för dig? Gillar du att spela avancerade spel på din iPhone? Kommer du fram till att du vill uppgradera från iPhone 4 till 4S kommer du inte att bli besviken, och det är många som vill ha en begagnad iPhone 4 så du bör lätt kunna sälja den gamla telefonen.

Källa IDG